Unelmoi Tosissasi -opas: näin kirjoitat unelmasi todeksi - Askeleet Mielen Voimaan

Unelmoi Tosissasi -opas: näin kirjoitat unelmasi todeksi

Unelmointi on virkistävää ja rentouttavaa. Se antaa mielikuvituksellemme siivet ja ajatuksillemme vapaan kentän temmeltää. Unelmointi voi olla myös pelottavaa. Pelkäämme ehkä pettymystä, jos unelmat eivät toteudukaan. Tai pelkäämme heräävämme nykyhetken tyytymättömyyteen.

Nämä pelot ovat kuitenkin useinmiten turhia. Osaamme kyllä erottaa unelmat ja todellisuuden. Ja yleensä on vain hyväksi, jos heräämme korjaamaan nykyhetken epäkohtia – vaikka sitten pienin askelin.

Tässä kirjoitussarjassa esittelen helppoja ja hauskoja tapoja unelmoida. Kokeile rohkeasti! Kaikkea ei tarvitse ottaa ihan vakavasti, etkä tule menettämään mitään. Pieni varoitus on kuitenkin paikallaan: nämä unelmointitavat voivat johtaa unelmien toteutumiseen…

 

Unelmien kirjoittaminen

Ota valkoinen A4-arkki ja kynä. Valitse rauhallinen hetki ja paikka. Jos haluat, voit laittaa taustalle soimaan rentouttavaa, mukavaa musiikkia.

Hengitä syvään, rentoudu ja anna mielesi vaeltaa ajassa vuosi eteenpäin. Mielikuvituksesi saa lentää nyt vapaasti ja voit luopua ajattelun normaaleista rajoista. Anna mieleesi nousta kuvia, ääniä ja tunnelmia unelmaelämästäsi. Kuvaile, millaista unelmoit elämäsi olevan vuoden kuluttua. Kuvaile tyypillinen päiväsi alkaen aamusta ja päättyen iltaan. Käytä runsaasti tarkkoja yksityiskohtia, jotka koet tärkeiksi. Kerro tarinasi preesensissä, ikään kuin kuvailisit kuluvan päivän tapahtumia.

Käytä reippaasti arkin molemmat puolet ja anna tekstin tulla ajatuksenvirtana. Luovu kaikesta arvostelusta ja kieliopin suunnittelusta, anna tekstin tulla sellaisena kuin se tulee. Lopuksi, anna kirjoituksellesi jokin energisoiva, voimaannuttava otsikko.

Taittele paperi kirjekuoreen tai laita kirjoituksesi johonkin sopivaan paikkaan talteen. Kirjoita päälle päivämäärä vuoden päähän, jolloin avaat ja luet kirjoituksesi seuraavan kerran.

 

Unelmien kirjoittaminen testissä

Tein tämän harjoituksen, kun aloitin valmentajaopintojani. Itseasiassa, tämä harjoitus tehtiin ensimmäisenä koulutuspäivänä ja jokainen luovutti paperinsa opettajamme säilytettäväksi opiskeluvuoden ajaksi. Tuntui hassulta luopua kirjoituksesta heti. Kuinka muka mikään niistä unelmista voisi toteutua, jos en edes muista tarkkaan mitä kirjoitin?

Saimme kirjoituksemme takaisin valmistumispäivänä ja voi sitä jännitystä, kun availimme näitä aikakirjeitä itsellemme! Oli huikeaa huomata, että suurin osa unelmistani oli jo toteutunut vuoden aikana. Se oli oikeasti iso juttu, koska osa asioista vaati hyvin suuria muutoksia elämässäni ja paljon rohkeutta toteuttaa ne. Niinpä oli uskomaton tunne huomata, että jotenkin olin onnistunut saamaan hurjan paljon aikaan vuoden aikana.

Minulla on oma yritys joka antaa minulle mahdollisuuden viettää päiväni niinkuin haluan. Parasta elämässäni on se, että teen todellakin niitä asioita, joista todella nautin ja tuotan tekemiselläni lisäarvoa ja onnea muiden elämään.

Tänään otin kirjoituksen taas pitkän tauon jälkeen esille, melkein yhtä suurella jännityksellä. Unelmat, jotka eivät vielä aiemmin ehtineet todeksi, ovat nekin toteuneet ajan mittaan. Oli hauska lueskella, kuinka pienetkin asiat olen kokenut tärkeiksi onnellisuuden lähteiksi elämässäni:

Olen innostunut kaikesta tekemisestäni ja työstäni, ja vaikka työpäivät ovat pitkiä, tunnen oloni energiseksi koska elän unelmaani ja saan voimaa siitä mitä teen ja ihmisistä joiden elämää kosketan.

Milloin unelmakirjoitus tulisi tehdä?

Unelmakirjoituksesi voit tehdä koska vain, ryhdy toimeen vaikka heti! Muita hyviä ajankohtia voisi olla esimerkiksi uusi vuosi tai milloin yleensäkin tapaat katsoa suunnitelmiasi hieman pidemmällä aikajänteellä. Unelmakirjoitus sopisi hienosti myös kehityskeskustelun yhteyteen. Senhän voi laatia itseksensä myöhemmin, vaikka se ei itse keskusteluprosessiin kuuluisikaan.

Mikä on unelmien kirjoittamisen salaisuus?

Unelmien kirjoittaminen on intuitiivista kirjoittamista. Se antaa mahdollisuuden myös pinnan alla uinuville toiveillesi ja haaveillesi tulla esiin.

Unelmien kirjoittaminen toimii visualisoinnin apuna. Se tuo unelmille konkreettisuutta ja tunteen, että ehkä ne voivat oikeasti olla joskus totta.

Unelmien kirjoittaminen on viesti alitajunnalle. Se on selkeä tehtävälista, jota se alkaa toteuttamaan. Alitajunta urakoi väsymättä silloinkin, kun emme tietoisesti tee mitään unelmiemme eteen.

Lue myös: “Unelmoi Tosissasi -opas: näin purkitat unelmasi todeksi”

Kuvat: oma kuva-arkisto

3 responses on "Unelmoi Tosissasi -opas: näin kirjoitat unelmasi todeksi"

  1. Kirjoitin hyvin samankaltaisia unelmia omaan kirjeeseeni silloin samoja opintoja aloittaessani. Todeksi ovat tulleet nekin. Ei ole sattumaa, että käytän kirjoittamista paljon valmennuksissani. Siinä on voimaa.

    • Kiitos Sandy kommentistasi! Mahtava kuulla, että sinulla on samanlaiset positiiviset kokemukset. Ja on suuri kunnia, että löysit tiesi tänne, ihailen työtäsi tosi paljon! 🙂

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X