5 kirjaa, jotka muuttavat sisäisen maailmasi

Tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

 

Kokemukseni mukaan kaikki mielen voimasta ja mentaalitaidoista kiinnostuneet pitävät yöpöydällään kirjapinoa… tai ainakin kirjahyllyyn tai äänikirjakokoelmaan on kerääntynyt jo varsin kattava valikoima alan kirjallisuutta. Ja mehän olemme aina myös kiinnostuneita uusista kirjavinkeistä ja suosituksista, eikö vain?

Tässä viisi kirjavinkkiä kirjoista, jotka ovat todella tehneet minuun vaikutuksen ja joita mielelläni suosittelen myös sinulle. Tämän jutun mainoslinkit vievät Adlibriksen sivuille, joka on oma suosikkipaikkani kirjaostoksille, kiitos heidän laajan valikoimansa. Olisin myös kiitollinen, jos kerrot jutun kommenttiosioon omat kirjasuosikkisi ja suosituksesi. Laitetaan hyvä kiertämään!

 

 

Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen*

Kuuntelin tämän kirjan alunperin englanninkielisenä äänikirjana ja muistan toivoneeni koko ajan, että voi kunpa tämä kirja vielä joskus suomennettaisiin! Ja onneksi niin tapahtuikin* >> Joe Dispenza onnistuu selittämään monimutkaista neurologiaa ihanan ymmärrettävästi ja kertoo samalla aivan uusia selityksiä arkisille mielen ilmiöille.

Itsetuntemus kasvaa kohisten tämän kirjan ansiosta ja mikä parasta, se kertoo myös, miten voit ”luoda itsesi uudelleen”. Rajoittaville uskomuksille, ajattelumalleille ja toimintatavoille löytyykin myös neurologiset selitykset, ja myös ratkaisut niiden muuttamiseen rakentavimmiksi.

 

 

Don Miguel Ruiz: Neljä tietä vapauteen*

Tämä kirja muutti tapaani katsoa maailmaa, ja erityisesti sisäistä maailmaani, hyvin perusteellisesti. Enkä ole varmasti ainoa, jolle on käynyt näin tämän kirjan ansiosta. Kirja kertoo siitä, kuinka paljon saamme erilaisia ajattelumalleja ja uskomuksia valmiina.

Jo elämämme ensi hetkistä alamme omaksua ympäristömme vaikutuksesta ”oikeata tapaa” ymmärtää maailman toimintaa. Hyväksymme nämä rakenteet kyseenalaistamatta ja pidämme niitä jonkinlaisina totuuksina ja luonnollisina lainalaisuuksina, vaikka oikeasti kysymys on sukupolvelta toiselle periytyvistä “sopimuksista”.  Kirja esittää samalla neljä viisautta, joilla voi kohdata ympäristönsä kunnioittavasti, rakentavasti ja aidosti. Voit tutustua kirjaan tarkemmin esim. Adlibriksen sivuilla* >>

 

 

Don Richard Riso, Russ Hudson: Enneagrammin viisaus*

Enneagrammi on ollut kiinnostuksen kohteeni jo niistä ”ysäriajoista” joilloin Leila ja Olli Valtonen tekivät enneagrammia tutuksi suomalaisille mm. Yhdeksänkulmainen peili -kirjallaan. Ja edelleenkin kirjahyllyni aarteistossa on mukana kaikki heidän kirjansa aiheesta. Tämä Rison ja Hudsonin kirja on mahtava lisä tähän kokoelmaan. Olen niin onnellinen, että tämä on suomennettu!* Ja on ollut hienoa huomata, kuinka moni on jo tämän kirjan löytänytkin.

Enneagrammi on hieno persoonallisuus- ja selviytymistyylien malli, joka kannustaa henkilökohtaiseen kehittymiseen. Minua viehättää myös se perusajatus, että meissä kaikissa on jo kaikki ominaisuudet olemassa ja meillä kaikilla on mahdollisuus löytää ja kehittää niistä uusia vahvuuksia itsellemme. Tämä kirja antaa loistavat perustiedot enneagrammityypeistä. Sen avulla voit lisätä itsetuntemustasi ja parantaa vuorovaikutustaitojasi, kun ymmärrät paremmin myös toisten toimintaa.

 

 

Grant Soosalu, Marvin Oka: Using your multiple brains to do cool stuff*

Harmikseni tätä kirjaa ei ole vielä suomennettu, mutta jos olet englanninkielen taitoinen, suosittelen tutustumaan. Kirja kertoo kolmesta älykeskuksestamme: aivot, sydän ja suolisto.

Erityisen mielenkiintoisen tästä kirjasta tekee se, kuinka eri älykeskukset liitetään hyvinvoinnin ja jaksamisen tukemiseen. Kirjassa on myös mielenkiintoisia harjoituksia älykeskusten aktivointiin ja tasapainottamiseen. Usein painotamme, tai meillä luontaisesti painottuu tietyn älykeskuksen käyttäminen. On kuitenkin hyvä aktivoida kaikkia älykeskuksia. Sitä kautta voi hyödyntää niiden voimaa monipuolisemmin ja myös vahvistaa omaa hyvinvointiaan. Löydät tämänkin kirjan Adlibriksen valikoimista* >>

 

 

Mark Williams, Danny Penman: Tietoinen läsnäolo*

Jon Kabat-Zinn* on toki ehdoton mindfulness-kirjojen guru, mutta koska hän sellaisena onkin jo monelle tuttu, halusin tuoda esille tämän käytännönläheisen oppaan tietoisen läsnäolon maailmaan*. Kirja sisältää perinteisen 8-viikkoisen MBSR-ohjelman mukaisen tutustumisen mindfulnessiin. Kirjan teoriaosuuksien ja harjoitusten avulla on helppo edetä ohjelmassa itsenäisesti eteenpäin.

Jos itselläni ei olisi omassa valikoimassa verkkovalmennusta aiheesta, antaisin asiakkailleni sen sijaan käyttöön tämän kirjan. Siinä on kaikki mitä tarvitsee oman kotiharjoittelun tueksi. Tietoisuustaidot ovat tämän päivän elinympäristössä olennaisen tärkeitä elämäntaitoja. Siksi ne kulkevat kiinteänä osana myös omassa valmennustyössäni ja minulle ne ovat olennainen osa elämäntapaani.

 

Sinun kirjavinkkisi?

Me mielenvoimasta ja mentaalitaidoista kiinnostuneet jaamme myös mielellämme kirjavinkkejä, eikö vain? Joten kerrohan oma suosituksesi kommentteihin rohkeasti. Sekä minä että muut lukijat otamme ne kiitollisuudella ja suurella kiinnostuksella vastaan! Mikä kirja sai sinut vaikuttumaan, inspiroitumaan tai oivaltamaan?

 

Kuva: Depositphoto

0 responses on "5 kirjaa, jotka muuttavat sisäisen maailmasi"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X