Kuinka kaikki voi muuttua hetkessä - Askeleet Mielen Voimaan

Kuinka kaikki voi muuttua hetkessä

Pelko. Kuinka helposti ajatuksemme lipsuvat pelkoihin, silloin kun asiat ovat hyvin. Jostain takaraivosta alkaa hiipiä pieniä epäilyksiä siitä, voiko näin hyvin ollakaan ja voiko tämä jatkua. Ja huomaamattamme muistutamme itseämme siitä, kuinka kaikki voi muuttua hetkessä.

 

Uskomukset

Meillä on uskomus siitä, että onnemme hiuskarvan varassa. Onni on herkkä ja helposti särkyvä. Ja sitten kun jotain yllättävää tapahtuu, otamme pettymyksen vastaan itsestäänselvyytenä: näinhän se menee, kaikki muuttuu yhdessä hetkessä.

Ja kun elämä yllättää ja heittää eteen haasteita, ajatuksemme lipsuvat helposti uskomaan ettei niistä hetkessä selvitä. Oletamme, että vaikeista ajoista selviäminen vaatii aikaa, vaivaa ja kärsimystä.

 

“Ei sen tarvitse olla iso vika kun se on päässä”

Kuinka monta esimerkkiä meillä jokaisella on siitä, että kaikki voi muuttua yhdessä hetkessä myös paremmaksi. Ehkä jopa huippuhienon ihanaksi ja mahtavaksi! Ensisuudelma, rakastuminen, uuden työpaikan saanti, yllättävä tarjous, hyvä uutinen, onnistuminen… yhdessä hetkessä kaikki muuttuu. Ja todellakin tuntuu, että se yksi juttu, yksi ajatus, saa ihan kaiken muuttumaan hetkessä paremmaksi.

On olemassa sanonta: ”Ei sen tarvitse olla iso vika kun se on päässä.” Entä jos sen kääntäisi päinvastoin: ei tarvita kuin yksi pieni ajatus, kun se on oikea, se muuttaa kaiken. Yksi pieni muutos ajatuksissa voi antaa hurjasti energiaa ja voimaa.

 

Lue myös: Kuinka pysyä positiivisena epävarmuuden keskellä – 7 vinkkiä

 

Tasapaino?

Tässä jotenkin epätasapainoisessa ilmiössä on kyse uskomuksista ja myös luontaisista taipumuksistamme varautua pahimpaan. Uskomukset ovat muovautuneet sukupolvien elämänkokemuksesta ja inhimillisestä tarpeestamme suojata itseämme pettymyksiltä. Evoluutio on puolestaan huolehtinut siitä, että hengissä ovat säilyneet ne geenit, joihin liittyy kyky huomata nopeasti riskit ja vaarat.

On hyvä kysyä, kuinka nämä uskomukset ja automaattiohjatut ajatukset palvelevat sinua tänään. Onko hyväkin huomata mahdolliset riskit vai viekö murehtiminen ja pelko kykysi nauttia onnesta?

 

Lue myös: Uskomuksen uskomaton voima

 

 

Kaikki on väliaikaista

Totta on, että kaikki on väliaikaista. ”Nautitaan tästä niin kauan kuin tätä kestää” sanotaan usein silloin kun asiat tuntuvat olevan kerrankin kohdallaan. Oletamme heti, että se voidaan viedä meiltä hetkessä: ”Onni ei ole ikuista”. Ajatus tulee meiltä luonnostaan.

On hyvä taito muistaa väliaikaisuuden luonnonlaki myös heikompina hetkinä. Tämäkin on vain väliaikaista. Tämä menee ohi. Kuinka paljon toivoa antaakaan se, että vaikeina aikoinakin muistuttaa itseään siitä, että kaikki voi muuttua hetkessä. Yksi hetki riittää. Aivan samalla tavalla kuin muutos voi tapahtua hetkessä huonompaan, täytyy sen voida tapahtua yhtä hyvin ja yhtä nopeasti myös parempaan.

 

Lue myös: Kun olet stressaantunut, kysy itseltäsi nämä 5 tärkeää kysymystä

 

Anna mielellesi mahdollisuus ottaa vastaan positiivinen muutos

Muutoksen toteutumiseen tarvitaan usein tueksi se, että me ajatuksissamme annamme mahdollisuuden jollekin paremmalle. Silloin olemme valppaampia huomaamaan edessä avautuvat mahdollisuudet, ja olemme valmiimpia tarttumaan niihin kiinni. Jos unohdumme ajattelemaan, että näinhän tässä pitikin käydä ja tätä tämä nyt on taas, on kuin jatkaisimme suossa tarpomista laput silmillä, huomaamatta että vieressä kulkee pitkospuut.

 

Lupa nauttia ja antaa elämän yllättää

Annetaan elämän yllättää ja toivotaan, uskotaan ja vähän luotetaankin siihen, että se yllätys voi olla seuraavalla kerralla iloinen yllätys. Ja kun menee hyvin, on mahdollista että kohta menee vieläkin paremmin. Miksipä ei?

Anna siis itsellesi lupa nauttia täysillä elämän hyvistä hetkistä ja onnellisista ajoista. Kun kohtaat haasteita ja elämä tuntuu raskaalta, muistuta itseäsi siitä että se on vain väliaikaista. Tarvitaan vain se yksi pieni hetki siihen, että kaikki kääntyykin taas paremmaksi tai ehkä jopa paremmaksi kuin koskaan.

Mikä ajatus antaisi sinulle tänään erityistä energiaa ja voimaa?

 

Lue myös: 5 elintärkeää asiaa, jotka mindfulness paransi elämässäni

 

Kuva: Depositphotos

 

0 responses on "Kuinka kaikki voi muuttua hetkessä"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X