Ajatuksen voima: mitä kannattaa ajatella? - Askeleet Mielen Voimaan

Ajatuksen voima: mitä kannattaa ajatella?

Ajatuksen voima on ihmeellinen asia. Oletko huomannut kuinka pienikin ajatus tai haave vetää puoleensa samankaltaisia asioita tai jopa ratkaisuja? Hankintoja suunnitellessa lehdet alkavat vilistä mahtavia tarjouksia kyseisestä tuotteesta. Ongelmaa pähkäillessä kaveri kertoo ratkaisun kahvipöydässä ihan pyytämättä. Kiinnostava asia alkaa yhtäkkiä ilmaantua eteen eri yhteyksissä uudestaan ja uudestaan.

On monia teorioita siitä, mistä ilmiöstä on kyse. Puhutaan vetovoiman laista. Tai valikoivasta huomiosta. Kuinka vain, olet varmasti törmännyt ilmiöön ja voit yhtyä ajatukseen, että näin se homma joka tapauksessa toimii.

Aina ei vain ole niin helppo muistaa, mitä kannattaa ajatella. Tai ei vain ylipäätään muista, että ajatuksensa voi valita. Ajatuksen virta vain kulkee omia polkujaan, vaeltelee omalla fiiliksellään.

Huonoina päivinä on helppo juuttua ajattelemaan kaikkea sitä mitä EI HALUA: en haluaisi tehdä tätä, miksi tuokin pitää aina olla noin, eikö tämä ikinä muutu, tää on kyllä ihan… Työkavereiden ja ystävien seurassa keskustelukin saattaa jumiutua samoille raiteille ja pian ollaan liikuttavan yksimielisiä siitä kuinka monesta eri syystä tätä just EI HALUTA. Ja näin noidankehä on valmis. Jep, olen saanut itseni kiinni tuosta suosta jo huvittavan monta kertaa.

 

Ajatuksen voima

Sanotaan, että se mihin mieli keskittyy, kasvaa ja lisääntyy elämässä. Niinpä olisi hyvä muistaa ihan joka päivä, että olemme kuin oman elämämme taksiasiakkaita. Kun istut taksiin oikeassa elämässä, tuskin aloitat siitä, että just tässä osoitteessa en nyt halua olla ja kerro sitten seikkaperäisesti miksi näin ja mitkä syyt tähän johtivat. Tai tuskin ryhdyt luettelemaan kaikkia niitä osoitteita joihin et halua. Jos alat tätä kaikkea selittämään, niin siinähän sitä sitten istutaan paikallaan melko tovi. Nopeimmin pääset pois ja perille, kun kerrot kuskille ensimmäiseksi sen osoitteen, johon oikeasti haluat mennä.

Mietinkin, että jos saan itseni vielä kiinni ajattelemasta sitä, mitä en halua elämääni, kuvittelen itseni istumaan taksiin. “Okei, tässä en siis halua olla, enkä halua tätä. Mihin suuntaan tästä siis kannattaisi lähteä?”

 

Miksi kannattaa ajatella mitä ajattelee

Kun suuntaan ajatukseni sellaisiin asioihin, joita oikeasti haluan, sillä on montakin hyvää seurausta:

  • Mieli paranee ja piristyy. Saan uutta toivoa siitä, että asiat voivat muuttua. Saan ehkä jopa selkeän tavoitteen ja idean siitä, kuinka saan toteutettua sen. Olen siis käytännössä jo ottanut askeleen oikeaan suuntaan ja taksikuskini tietää mitä kohti lähteä. En ainakaan junnaa paikallani.
  • Olkoonkin sitten huomion kohdentumista tai vetovoiman lakia, saan alitajunnalleni viestin siitä mitä oikeasti haluan. Ja samalla avaan oven eteeni avautuville mahdollisuuksille, jotka vievät kohti haluamaani määränpäätä.
  • Kun mieleni on pirteämpi ja ajatukseni mukavilla urilla, askeleeni on kepeä ja kaikki tuntuu sujuvan taas paremmin. Pian ihmettelenkin, miksi piti hakata päätä seinään niin pitkään, kun ihan hyvin olisi voinut etsiä sen oven…

Kannattaa siis ajatella mitä ajattelee. Mitä sinä olet ajatellut tänään? Ja mitä aiot ajatella tästä eteenpäin?

Kuva: Bigstock

 

Lue blogistani myös nämä jutut ja vahvista ajatustesi voimaa:

 

 

0 responses on "Ajatuksen voima: mitä kannattaa ajatella?"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X