7 ajatusta joilla aloitat aamusi energisesti - Askeleet Mielen Voimaan

7 ajatusta joilla aloitat aamusi energisesti

Mikä on ensimmäinen ajatuksesi aamulla? Siis rehellisesti…? Toistuuko jokin tietty ajatus usein? Onko se positiivinen ja kannustava ajatus? Sellainen, josta on mahtava aloittaa uusi päivä? Sellainen, joka antaa sinulle energiaa ja voimaa? Vai onko se sellainen ajatus, jonka ehkä mielelläsi vaihtaisit joksikin muuksi?

On aamuja, jolloin päivä alkaa luonnostaan hyvin. Ja on niitä aamuja, jolloin ei vaan jaksa innostua. Ne kaikki kuuluvat normaaliin elämään. Joskus kuitenkin kaipaa sitä taikakeinoa, jolla voisi muuttaa tunnelman kepeämmäksi. Tässä 7 ajatusta, joilla voit muuttaa aamusi ensi hetket positiivisiksi, innostaviksi ja energisoiviksi.

 

Mikä saa minut nousemaan innostuneena ylös aamuisin?

Jokainen tarvitsee elämäänsä tarkoituksen, syyn herätä aamuisin. Sitä kutsutaan elämäntehtäväksi, intohimoksi tai kutsumukseksi. Vahvoja ja ehkä vähän pelottaviakin sanoja, mutta kuitenkin loppujen lopuksi ihan arkipäiväinen asia.

Oletko miettinyt mikä saa tai saisi sinut nousemaan innostuneena joka aamu? Usein tämä todellinen intohimomme on ehkä jäänyt muun elämän ja ulkoisten odotusten jalkoihin. Mutta sellaisinakin aamuina voit muistuttaa itseäsi siitä, mikä on todellinen intohimosi ja keskittyä mihin tahansa pieneen keinoon toteuttaa tätä intohimoasi tänäänkin. Vaikka se olisi vain pienen pieni haaveiluhetkikin.

 

Mitä tarvitsen tänään?

Aina ei voi olla hyvä aamu, joskus vain herää valmiiksi känkkäränkkänä. Silloin on tärkeää sallia itselleen tämä tunnetila. Ja tiedostaa, että se on väliaikainen. Aivan kuin säätila, joka on yllättäen kääntynyt hetkellisesti pilviseksi.

Tämäkään tunnetila ei kuitenkaan muuta sitä kuka olet, eikä sen tarvitse vaikuttaa siihen mitä teet. Voit edelleen toimia siitä huolimatta. Voit tiedostaa tunnetilan olemassaolon ja antaa sen olla.

Voit miettiä sen sijaan, mitä tarvitsisit erityisesti tänään. Joskus nämä ikävät fiilikset voivat olla merkki siitä, että tarvitset lepoa, virkistystä tai omaa aikaa. Pyri järjestämään jollain tavoin päivääsi jotain sellaista, joka vastaisi näihin tarpeisiisi.

 

Riittää, että teen parhaani niillä voimilla jotka minulla on tänään

Kun olemme väsyneitä tai ärtyneitä, usein alamme automaattisesti ponnistella ja tsempata kovemmin. Taistelemme väsymystä ja ärtymystä vastaan. Saatamme jopa syyllistää itseämme näistä tuntemuksista. Kaikki tämä kuitenkin vie vain entistä enemmän energiaamme ja tilanteemme pahenee.

Kun hyväksyt avoimin mielin tuntemuksesi ja toimit niiden mukaan, säästät energiaasi. Sinun ei tarvitse yrittää olla yhtään sen pirteämpi kuin olet, eikä yhtään sen positiivisempi kuin olet. Myötätunto itseäsi ja tuntemuksiasi kohtaan helpottaa oloa, ja taakkasi kevenee jo huomattavasti.

Suuntaa huomiosi siihen tehtävään kerrallaan, jota olet tekemässä ja anna sille ne voimavarasi, jotka sinulla sillä hetkellä on. Kun toimit myötäillen ja luonnollisella tavalla, saatat huomata, että voimasi riittävätkin uskomattoman pitkälle. Sinun tarvitsee luopua sinnittelystä ja murehtimisesta.

 

Millä tavalla etenen kohti unelmiani tänään?

Unelmilla on valtava energisoiva voima. Kokeile vaikka: syvenny hetkeksi ajattelemaan jotain unelmaasi. Miten huomaat olosi muuttuvan?

On erittäin hyödyllistä ajatella unelmiaan juuri ennen nukkumaan menoa ja ensimmäisenä aamulla. Se aktivoi alitajuntasi eli mielessäsi sijaitsevan autopilotin mahtavan voiman auttamaan sinua pääsemään vieläkin sujuvammin eteenpäin.

Vaikka unelman saavuttaminen viekin oman aikansa, on innostavaa ja motivoivaa aloittaa päivä kiinnittämällä huomio siihen, mitä aiot tehdä tänään unelmiesi hyväksi. Jokainen pienikin askel vie sinua lähemmäksi, ja on sinänsä tärkeä ja merkitsevä. Ja tietoisuus siitä, että toimit aktiviisesti ja etenet määrätietoisesti unelmissasi, tuo jokaiseen päivääsi ripauksen taianomaista merkityksen tunnetta.

 

Mikä tekee tästä päivästä erityisen hyvän?

Jollain tavalla elät varmasti jo unelmaelämääsi tänäänkin. Kiinnitä siis huomiosi siihen, millä tavalla elät tänään unelmaasi ja mistä olet kiitollinen tänään.

Olet ehkä tehnyt jonkinlaisen suunnitelman päivälle tai sinulla on jotain odotuksia tämän päivän suhteen. Mikä tekee tästä päivästä erityisen hyvän? Se voi olla jokin pieni yksittäinen hetki, sellaisenaan arvokas ja ihana.

Jokaisessa päivässä on varmasti jotain hyvää. Kun kiinnität huomiosi hyvään, se kasvaa. Ja silloin kaikki muu, oli se mitä tahansa, menettää merkitystään.

 

Epäonnistuminen on lopullista vasta kun luovutan

Olipa takanasi mitä tahansa kokemuksia ja olipa odotuksesi tulevaisuudelle millainen tahansa, pidä mielessäsi, että epäonnistumisia ei ole. On kokeiluja. On kerättyjä kokemuksia ja tietoa.

Maailman menestyneimmät keksijät, yrittäjät, urheilijat ja muut elämäntyöstään tunnetut ihmiset ovat kaikki joskus olleet aloittelijoita alallaan. He kaikki ovat epäonnistuneet, monet heistä isosti, satoja ja tuhansia kertoja. Mutta lopulta heidät on erottanut edukseen peräänantamattomuus ja sinnikkyys. Usko siihen, että riittävän pitkän yrittämisen jälkeen onnistuminen on vääjäämätöntä.

Jos he olisivat luovuttaneet kesken kaiken, tuskin tietäisit heidän nimiään. He olisivat antaneet epäonnistumisensa jäädä viimeiseksi toimekseen ja jääneet samalla itse unholaan. Sen sijaan, kerta toisensa jälkeen he nostivat leukansa vielä kerran toivoen, että ehkä seuraavalla kerralla tämä onnistuu. Ja niin lopulta kävikin.

Jos tänään olisi onnenpäiväsi ja kaikki mihin ryhdyt onnistuisi, mitä tekisit?

 

Tämä päivä on minun vain tänään

“You will never have this day again so make it count” eli vapaasti kääntäen “Et koskaan saa tätä päivää takaisin, joten käytä se viisaasti”.

Kuinka usein tuleekaan laitettua autopilotti päälle jo aamun ensimmäisinä hetkinä ja kahlattua päivä rutiininomaisesti läpi. Elämä vain vilisee silmien ohi päivien harmaana ketjuna. Tämä kuolemattomuuden harha pitää olomme turvallisena ja huijaa meidät luulemaan, että aikaa on rajattomasti.

Jokainen hetki on kuitenkin ainutlaatuinen ja arvokas. Jokainen hetki on meidän elämäämme ja elämämme tapahtuu tässä ja nyt. Ei sitten huomenna, vaan nyt. Millä tavalla siis aiot elää elämääsi tänään? Tämä päivä on sinulla vain tänään.

Kuvat: Shutterstock

 

Pinnaa juttu Pinterest-tauluusi, niin löydät sen helposti uudelleen!

 

0 responses on "7 ajatusta joilla aloitat aamusi energisesti"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X