Listaa vuoden tähtihetket ja ylläty iloisesti - Askeleet Mielen Voimaan

Listaa vuoden tähtihetket ja ylläty iloisesti

Eräänä uutena vuotena olin vähän tylsistynyt elämääni ja tuntui, ettei kuluneen vuoden aikana ollut tapahtunut oikein mitään. Minulla oli päiväkirja, jonne olin kirjoitellut satunnaisen säännöllisesti ja aloin ihan huvikseni lukemaan vuoden merkintöjä läpi. Yllätyin pian, kuinka paljon vuoden aikana olikaan tapahtunut. Koska näitä pienempiä ja isojakin tähtihetkiä oli ripoteltu tekstiin pitkin vuotta, päätin tehdä niistä selkeän yhteenvedon. Näin syntyi uusi uuden vuoden perinteeni: vuoden tähtihetkien lista.

 

Näin teet oman tähtihetkien listan

Jos sinulla on tapana pitää mitä tahansa päiväkirjaa, voit tehdä saman helposti selailemalla muistiinpanot läpi ja muistelemalla vuoden tapahtumia. Viime vuonna olin kirjoitellut aika laiskasti päiväkirjaa, joten turvauduin kalenteriini. Huomasin ilokseni, että pääsin siitäkin hyvin jyvälle ja ihan yhtä ihmeissäni taas muistelin, mitä kaikkea olikaan ehtinyt tapahtua.

Tähtihetkien listan sisällön voit päättää vapaasti itse. Minulla on ollut tapana kirjata siihen laidasta laitaan onnistumisia, hienoja elämyksiä ja tapahtumia, mitä uutta olen oppinut ja opiskellut, eniten iloa tuottaneita hankintoja, iloisia elämänmuutoksia, uusia ystäviä… ja niin edelleen. Mikä milloinkin on tehnyt elämästäni jotenkin erityistä, tuonut iloa tai vienyt eteenpäin. Listalle voi tulla myös haikeitakin tapahtumia. Myös menetyksiin ja epäonnistumisiin liittyy usein jokin positiivinen oivallus ja opetus, jonka voi kirjata nyt jälkikäteen uusin silmin tähän listaan.

 

Tee erilainen tähtihetkien lista

Tähtihetkien listan voi tehdä toki koska tahansa muulloinkin kuin uutena vuotena. Se on erinomainen piristäjä silloin, kun elämä tuntuu junnaavan paikallaan tai tunnet riittämättömyyttä tai epäonnistumisen tunnetta.

Kaikille päiväkirjan pitäminen ei ole se omin juttu ja kalenterikin saattaa jäädä päivittämättä. Silloin voit ottaa avuksi muistilaput ja purkin: varaa nyt heti näkösälle iso säilykepurkki, kori tai muu astia ja sen viereen muistilappuja ja kynä. Kirjoita joka viikko tai vaikka joka päivä muistilapulle jokin kiva tapahtuma, iloa tuottanut hetki tai kiitollisuuden aihe. Taittele muistilappu talteen astiaan. Vuoden kuluttua sinun on helppo löytää vuoden tähtihetkesi lappusista. Ihana tapa juhlistaa mennyttä vuotta ja aloittaa uutta!

Kuvat: Shutterstock

 

Lue myös nämä inspiraation lähteet blogistani:

 

 

0 responses on "Listaa vuoden tähtihetket ja ylläty iloisesti"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X