10 elämäniloista listaa Bullet Journaliin tai ihan muuten vaan - Askeleet Mielen Voimaan

10 elämäniloista listaa Bullet Journaliin tai ihan muuten vaan

Elämässä riittää ilon aiheita ja positiivisen energian lähteitä, kun muistat kohdistaa huomiosi niihin. Tässä 10 elämäniloista listaa, joista voit ammentaa itsellesi voimavaroja aina kun tarvitset piristystä. Listat soveltuvat loistavasti osaksi Bullet Journaliasi ja voit liittää ne helposti myös minkä tahansa kalenterisi tai päiväkirjasi väliin. Tärkeintä on se, että ne ovat konkreettisesti näkyvissä.

 

1. Onnistumiset

Pidä mielesi korkealla heti vuoden alusta ja aloita lista onnistumisistasi. Tee listaa sellaiseen paikkaan, josta sinun on helppo nähdä se koska tahansa. Myös purnukkaan talletetut muistilaput toimivat tähän, kunhan vain rohkeasti käyt lappusia läpi aina kun kaipaat pientä piristystä päivääsi. Muista listata reippaasti niitä pienempiäkin onnistumisia, kaikella on merkitystä!

Hyödyt: itsetunto, rohkeus, mielenpiristys, motivaatio

 

2. Seikkailut

Uuden oppiminen ja uudet kokemukset tekevät tutkitusti hyvää aivoille. Mitä uutta haluaisit oppia tai kokea tulevan vuoden aikana? Ideoi, tutustu ja toteuta!

https://www.pinterest.com/pin/829858668807166381/

Hyödyt: aivojen hyvinvointi, virkistyminen, elämänsisältö

 

3. Matkakohteet

Tutkimuksissa on havaittu, että jo pelkkä matkan suunnittelu virkistää ja auttaa palautumaan stressistä. Tee siis lista matkakohteista, jonne haluaisit matkustaa. Mausta lista asioilla joita haluaisit tehdä ja kokea matkallasi. Voit myös nappailla netistä fiiliskuvia mukaan.

Hyödyt: stressinsäätely, mielikuvitus, unelmointi, mielenpiristys

 

4. Voimalauseet

Keksi jokaiselle päivälle oma voimalause. Mihin haluat tänään panostaa ja keskittyä? Mitä voimavarojasi haluat vahvistaa? Mitä taitoa tarvitset tänään? Mikä saa sinut innostumaan? Mistä saat energiaa? Mikä olisi päivän teemabiisi? Kirjaa voimalauseesi muistiin, ja voit palata hakemaan inspiraatiota niistä myöhemminkin.

Hyödyt: luovuus, voimavarat, mielenpiristys

5. Kiitollisuuden aiheet

Kiitollisuus tutkitusti lisää onnellisuutta ja auttaa stressinsäätelyssä. Kiitollisuuspäiväkirjaan voit kirjata vaikka kuinka monta pientä ja isompaakin kiitollisuuden aihetta. Ota tavaksi kirjata ylös edes yksi kiitollisuuden aihe ja fiilistele sitä samalla koko kehosi ja mielesi voimalla. Voit myös haastaa itsesi ja listata jokaiselle päivälle 10 kiitollisuuden aihetta. Kun määrä kasvaa, opit kiinnittämään helpommin huomiota myös pienempiin, itsestään selviltäkin joskus tuntuviin asioihin.

Hyödyt: onnellisuus, elämänsisältö, tietoisuustaidot, mielenpiristys

 

6. Muuta tapa onnistuneesti

Oletko tekemässä muutosta johonkin elämäntapaasi? Tee paperille pieni kalenteri, jossa seuraat erityisesti tätä elämäntapamuutostasi. Muutoksen onnistuminen vaatii aina tietyn määrän toistoja ennen kuin se muodostuu rutiiniksi. Hyvä nyrkkisääntö on 21 päivää, ja kuten kokemuksestakin varmasti tiedät, isommat muutokset vaativat aina enemmän aikaa. Mitä innostuneempi olet muutoksesta ja mitä palkitsevammalta se tuntuu, sitä paremmat onnistumisen mahdollisuudet sinulla on. Kannattaa siis panostaa motivaation pohtimiseen monelta kantilta.

https://fi.pinterest.com/pin/300826450094985575/

Hyödyt: positiiviset elämäntapamuutokset, onnistuminen, motivaatio

 

7. Kilauta kaverille

Haluaisitko pitää enemmän yhteyttä ystäviisi tai tutustua uusiin ihmisiin? Miten haluaisit asiaa edistää tänä vuonna? Tee lista ystävistäsi, ja miten ja milloin haluat viettää heidän kanssaan aikaa tänä vuonna. Ja sitten toteuttamaan!

Hyödyt: sosiaaliset suhteet, elämänsisältö, virkistyminen, elämykset, stressinsäätely

 

8. Virkistymis- ja rentoutumis-menu

Millä tavoin mieluiten virkistyt ja rentoudut? Tee lista eri tavoista, ja keksi mukaan myös nopeita tapoja saada vaihtelua kesken kiireisenkin päivän. Ajattele luovasi itsellesi käytännössä toimivan “ruokalistan”, josta voit aina tarvittaessa valita tilanteeseen sopivan tavan virkistyä tai rentoutua. Kun keinot ovat valmiina mietittynä, voit siirtyä nopeasti suoraan itse asiaan.

https://fi.pinterest.com/pin/172755335685561788/

Hyödyt: stressinsäätely, virkistys, mielen piristys, aivojen hyvinvointi

 

9. Aforismit

Aforismit ovat loistava tapa kiteyttää elämänviisauksia ja -ohjeita. Ne toimivat loistavasti myös voimalauseina. Kerää listalle sinua puhuttavia aforismeja. Saatat ajan mittaan huomata, että eri aikoina sinua kiinnostavat erilaiset aforismit, elämäntilanteestasi ja kohtaamistasi haasteista riippuen.

Hyöty: oivallukset, motivaatio, itsetunto, voimavarat

 

10. Unelmat

Sokerina pohjalla: anna unelmillesi siivet! Unelmoi rohkeasti isojakin asioita. Mausta listasi yksityiskohdilla ja kuvilla. Voit tehdä kokonaisen unelmataulun!

 

https://fi.pinterest.com/pin/84864774207780856/

Hyödyt: unelmointi, inspiraatio, mielikuvitus, luovuus, onnellisuus, elämänsisältö

Kuva: Pixabay

 

Lue blogistani myös:

0 responses on "10 elämäniloista listaa Bullet Journaliin tai ihan muuten vaan"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X