Vaihda maisemaa, virkistä mielesi! - Askeleet Mielen Voimaan

Vaihda maisemaa, virkistä mielesi!

Ah, mieli lepää kotona! Tutussa ja turvallisessa ympäristössä on helppo olla, rutiinit rullaavat sujuvasti eteenpäin ja kaikki mitä tarvitset löytyy käden ulottuvilta. Kun haluat rentoutua, voit tassutella pyjamissa koko päivän, linnoittautua tv:n ääreen muhkean peiton ja herkullisen keksipaketin kanssa ja valita dvd-hyllystä lempisarjasi vanhat tutut tuotantokaudet katseltavaksi. Voit huolletta jättää aivosi automaattiohjaukselle, mitään uutta ei ole auringon alla ja olo on mukavan raukea.

 

Pyjamapäivä vai…?

Olen vankka pyjamapäivien kannattaja ja harrastaja. On helppo valita oikotie onneen, kun on kiireinen olo, luovuus vähissä ja oikeasti kaipaa vain lepoa. Pyjamapäivilläkin on tarkoituksensa ja niille on oma paikkansa, ehdottomasti!

Kun kaipaat sekä mielenrauhaa että mielenvirkistystä, silloin parempi valinta on maisemanvaihto. Kaukomatka, pakkaaminen, isot matkalaukut, hikiset odottelut lentokentällä… ei suinkaan! Virkistävän maisemanvaihdon idea on helppous ja vaivattomuus. Lähde reippaasti mökkeilemään tai kaupunkilomalle, jo yksikin yö poissa tutuista nurkista virkistää oloa.

 

Pienikin maisemanvaihto virkistää

Etkä tarvitse niinkään paljon aikaa maisemanvaihtoon. Työpäivän jälkeenkin jää hyvin aikaa pienelle pyörätetkelle tai kävelylle. Valitse lähiympäristöstä jokin aivan uusi kohde tai jo hyväksi havaittu, kaunis paikka. Ota eväät ja vaikkapa lukemistakin mukaan.

Kaverin tai perheen kanssa löytöretket saavat uusia ulottuvuuksia, kannattaa siis houkutella mukaan matkaseuraakin. Vähän kauemmaksin pääsee helposti  retkeilemään, kun ottaa avuksi auton, bussin tai junan. Lähde matkaan kiireettömällä fiiliksellä ja leppoisalla meiningillä, pysähdy välillä nauttimaan pelkästään olemisesta ja anna aistiesi kerätä uusia kokemuksia.

 

Lähelläkin voi olla riittävän kaukana

Ja kun aikaa on vain vähän, nappaa mukaasi piknik-alusta tai viltti, aseta se pihallesi sopivaan paikkaan, asettaudu makoilemaan selällesi ja katsele pilviä, puunlatvoja, lintuja ja kuuntele luonnon ääniä – myös näkökulman vaihto voi olla virkistävä maisemanvaihto.

Kesä on oivallista aikaa toteuttaa pieniä maisemanvaihtoja, ja vaikka kesä muuten kuluisikin työn merkeissä, minilomillakin voit nauttia tosi makeista kesäisistä fiiliksistä. Kuuntele itseäsi. Nauti täysillä pyjamapäivistäkin silloin kun tunnet tarvitsevasi sellaista ja sulje verhot ulos kutsuvan auringon edestä. Ja silloin kun virtaa on (mutta laiskuus ja rutiinit ehkä vain vaivaavat), potkaise itsesi vaihtamaan maisemaa ja ylläty, kuinka vahvan energia-annoksen saat kotiintuomisiksi!

0 responses on "Vaihda maisemaa, virkistä mielesi!"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X