Näin muutat ruokavaliosi helposti keveämmäksi - Askeleet Mielen Voimaan

Näin muutat ruokavaliosi helposti keveämmäksi

 

Kaipaatko kevennystä ruokavalioosi? Jos kesällä nautit herkuista normaalia vapaammin, paluu arkeen vaatii pientä pinnistelyä. Muistuta itseäsi siitä, että elimistö tottuu kyllä pian keveämpään rutiiniin. Jo muutamassa päivässä huomaat positiivisia muutoksia olossasi ja myös se kannustaa sinua jatkamaan. Tässä muutama vinkki, joilla teet ruokavaliosi keventämisestä itsellesi helpompaa. 

 

Tee muutos yhteen ateriaan kerrallaan

Mitä isompi muutos, sitä pidempään siihen tottuminen kestää ja sitä enemmän tahdonvoimaa se vaatii. Aloita muutokset pienillä askelilla ja keskity palauttamaan yksi ateria kerrallaan keveämmäksi.

 

Tee muutos helpoimpaan ateriaan

Mikä päivän ateria on sinulle tärkein myös fiiliksen puolesta? Entä mikä on lähempänä pakollista tankkausta? Itselleni tärkein ateria on ehdottomasti aamupala ja sen sisältöä en mieluusti lähde muokkaamaan ilman erityisen hyvää syytä. Mutta lounas taas on jo enemmänkin pakollinen tankkaus ja siinä kohden pieni vaihtelukin on vain hyväksi. Tapaankin aloittaa keventämisen yleensä lounaasta, koska siitä on helpoin aloittaa. Mikä on sinun helpoin ateriasi?

 

Tee muutos eniten vaikuttavaan ateriaan

Mikä on päiväsi raskain, kaloripitoisin tai epäterveellisin ateria? Jos pystyt keventämään se, huomaat tuloksia nopeasti. Kun oma ruokavalioni repsahtaa, se repsahtaa yleensä iltapalasta. Kevyt rahka korvautuu vaivihkaa jäätelöllä, suklaalla tai muulla herkulla. Se on ehkä myös toiseksi vaikein ateria muuttaa aamiaisen lisäksi, mutta kun päätän keventää iltapalaani säännöllisesti, tulokset palkitsevat nopeasti. Mikä on sinun päivässäsi se raskain tai epäterveellisin ateria? Tai puuttuuko ruokarytmistäsi kokonaan jokin ateria? Aina kyse ei ole vähentämisestä, joskus voi olla tarve lisäämiselle…

 

Korvaa keveämmällä

Kun elimistö on tottunut isompiin annoksiin ja raskaampaan ruokaan, keventäminen tapahtuu helpommin, kun korvaat osan ateriasta keveämmillä vaihtoehdoilla. Kaikkein helpoin tapa on korvata osa perunoista, riisistä tai pastasta kasviksilla. Kastikkeet voi jättää vähemmälle tai korvata jollain keveämmällä mausteella kokonaan.

 

Panosta säännöllisyyteen

Pyri pitämään ruokarytmisi säännöllisenä, se auttaa pitämään nälän ja siitä helposti syntyvän ahmimisen hallinnassa. Panosta säännöllisyyteen myös keventämisessä. Kun olet tehnyt yhden muutoksen, pidä siitä kiinni silloinkin kun keskityt jo seuraavan muutoksen tekemiseen. Toteuta keveämpää ruokavaliotasi jollain tavalla joka päivä. Vaikka pitäisit herkku- tai juhlapäivän välillä, syö silloinkin pääosin terveellisesti. Silloin pienempikin herkuttelu riittää ja sen merkitys kokonaisuudessa jää pieneksi. Voit hyvällä omalla tunnolla nauttia ja jatkaa hyvillä mielin taas eteenpäin.

 

 

 

0 responses on "Näin muutat ruokavaliosi helposti keveämmäksi"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X