Anna kehun tulla! - Askeleet Mielen Voimaan

Anna kehun tulla!

Kohteliaisuuden, ihastelun ja kehun antaminen toisille on ihana tapa levittää hyvää mieltä läpi vuoden, ja näin joulun alla se on erityisen helppoa aloittaa kun aistit herkistyvät muutenkin kauneuteen ja rauhaan. Kun tapaat ihmisiä, kuuntele itseäsi ja sano ääneen se asia, mikä sinusta tuntuu kivalta, uudelta tai erilaiselta. Annat siis vain kehun tulla, aidosti suoraan sydämestäsi!

 

Tapasin eilen entisiä työkavereitani lounaalla. Oli ihana nähdä heitä kaikkia pitkästä aikaa ja jotenkin minulle kai tuli tarve osoittaa liikutukseni heille jokaiselle henkilökohtaisesti. Huomasinkin pian kehuvani yhden kampausta, toisen kommenttia johonkin asiaan, kolmannen kaulaliinaa jne… Pieniä, ja ehkä pinnallisiakin asioita, mutta sain lounasseurani hymyilemään, ja myös oma fiilikseni nousi huimasti. Kehuja tuntui olevan yhä helpompi ripotella keskustelun lomaan ja varmasti se kaikki tuli suoraan sydämestä: kerroin vain kaikki positiiviset havaintoni ääneen!

Tokihan vastaukseksi kohteliaisuuksiin tulee joskus nolostunutta muminaa, selittelyä ja vähättelyä, mutta silloinkin kehu on taatusti mennyt perille ja antanut vastaanottajalle iloa ja voimaa, jonka hän muistaa koko päivän. Ja toisinaan saatat saada kivan kehun takaisinkin!

Kun kerran olin päässyt vauhtiin, päätinkin jatkaa samaa rataa myös muissakin tapaamisissani ja keskusteluissani. Ja jotenkin samalla koko käytökseni ja olemukseni muuttui lempeämmäksi, kohteliaammaksi ja avoimemmaksi. Tunsin oloni kaikin puolin hyväksi.

Ja suurin yllätys oli havaita, että oma itseluottamuksenikin kasvoi samalla! Oli helppoa tavata uusia ihmisiä ja mennä uusiin tilanteisiin, kun muutamalla kivalla sanalla tunnelma rentoutui ja oltiin heti jotenkin samalla aaltopituudella.

Kehuja ei siis tarvitse säästellä siksi, että se olisi itseltä pois tai tekisi toisesta sinua paremman ihmisen “niinku virallisesti” kun sanot sen ääneen. “Pääsisi vielä ylpistymään…” Ja se pieni nalkuttava kateuden tunnekin on helppo kääntää joksikin positiiviseksi, kun kehut ihmistä siitä asiasta josta häntä vähän kadehditkin. Saatat muuten yllättyä vastauksesta ja siitä keskustelusta joka siitä seuraa… positiivisesti!

Anna siis kehun tulla, se on voimaannuttava lahja molemmin puolin!

 

Kuva: Graphickstock

 

0 responses on "Anna kehun tulla!"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X