Ajattele oikein ja menesty - Askeleet Mielen Voimaan

Ajattele oikein ja menesty

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

 

Viime vuoden aikana olen opiskellut hurjasti uutta, kiitos loputtoman runsaan kansainvälisen nettikurssi- ja webinaaritarjonnan. Yrittäjänä mielenkiintoni on väistämättä kohdistunut myös liiketoiminnan kehittämiseen ja menestymisen avaimiin. On ollut mielenkiintoista huomata, kuinka voimakkaasti niissäkin painotetaan ajattelun voimaa. Vaikka kurssin sisältö muuten olisi hyvinkin kylmää bisnestä ja teknistä teoriaa, se aloitetaan kuitenkin painottamalla tavoitteen, positiivisen asenteen ja onnistumiseen uskomisen merkitystä. 

Muutaman tällaisen kurssin innoittamana kaivoin esiin hyllyssä pölyttyneen Napoleon Hillin “Think and Grow Rich” -kirjan.* Vaikka olen lueskellut siitä vasta parisen kappaletta, hävettää jo nyt, että olen jättänyt tämän aarteen lojumaan. Olen omistanut sen jo monen monta vuotta. Mutta toisaalta, ajankohta ei voisi olla sopivampi kirjan lukemiseen. Nimittäin kirja on kirjoitettu 1930-luvun suuren laman aikana ja kirjassa viitataan usein laman seurauksiin ja haasteisiin. Mutta ei siten, että asiaa murehdittaisiin tai märehdittäisiin. Päin vastoin lamaan viitataan aina suurena mahdollisuutena ponnistaa ylöspäin, etsiä uusia tapoja menestyä ja todistaa, kuinka oikealla asenteella voi päästä pitkälle.

 

Suuntaa katseesi onnistumiseen ja vältä kielteisen ajattelun kierre

Kun on seurannut tiedotusvälineiden puuhia lama-aiheen ympärillä ja kuunnellut ihmisten puheita aiheesta, on helppo huomata, että olemme negatiivisen ajattelun ja lannistumisen kierteessä. Viime vuoden aikana huomasin lukevani yhä vähemmän ja vähemmän uutisia, lopulta lopetin niiden seuraamisen kokonaan. Päätin, etten mene mukaan yhteiseen voivotteluun ja anna sen vaikuttaa omiin ponnisteluihin yrittäjänä. Päätin suunnata katseeni sinne, missä on onnistumisia ja missä uskotaan parempaan huomiseen.

Otin väillä tavakseni surffailla tv-kanavilla ennakkoluulottomasti ja törmäsin upeisiin, inspiroiviin dokumentteihin ihmisistä, jotka elivät onnellisina sellaisissa olosuhteissa, jota voisi ajatella täysin lannistaviksi, jopa mahdottomiksi. Katsoin dokumentteja, jotka kertoivat ihmisistä, jotka aloittivat pienestä ja vaatimattomasta, ja sinnikkyyden, uskon ja positiivisen asenteen voimalla he saavuttivat lopulta suuria asioita.

Eilen katsoin dokumentin Spice Girlsien urasta. Jälleen ohjelma, joka vaati ennakkoluulottomuutta tullakseen katsotuksi… Mutta ällistyin, kun huomasin tarinan sisältävän juuri ne samat asennejutut mitä olin lueskellut Napoleon Hillin kirjasta. Ja mikä Spaissareiden tarinassa on vielä erikoista on se, että he tekivät sen kaiken viiden samanhenkisen ajattelumaailman voimalla. Kun viisi ihmistä yhdessä uskovat samaan päämäärään, tekevät töitä sen eteen ja innostuvat siitä joka päivä koko sydämellään, positiivisen asenteen voima kertautuu hurjiin mittoihin. Ei ihme, että vauhti kiihtyi nopeasti ja maailman valloitus tapahtui lopulta melkein yhdessä yössä. Samankaltaisia tarinoita on täynnä paitsi musiikkimaailma, myös liikemaailma – niitä löytyy useita Suomestakin.

 

Menestymisen resepti

Menestystarinat ovat harvoin sattumia, vaikka ulkopuolelta näyttäisikin, että kaverilla on vaan käynyt aivan älytön mäihä. Taustalla on kuitenkin todella tiukka keskittyminen yhteen tavoitteseen ja päämäärään. On luovuttu paljosta muusta, kun kaikki mahdollinen energia on panostettu sen yhden tavoitteen eteen. Mukana on ISO SYDÄN ja mieletön draivi. Menestymisen edellytyksenä on aina vankka kyky kestää epäonnistumisiakin, nousta uudelleen ja uskoa lujasti omiin kykyihin. Harva on onnistunut ensimmäisellä yrittämällä. Kukaan ei ole päässyt perille ilman vastoinkäymisiä.

 

Mikä saa sinut innostumaan?

Mikä on sinun elämäsi suuri tavoite ja draivin lähde? Panostatko siihen mielestäsi tarpeeksi? Onko sydämesi oikeasti siinä mukana? Vai odottaako se suuri tavoite vielä löytymistään? Silloin kysy itseltäsi, mikä saa sinut innostumaan niin, että sukat pyörivät jaloissa, sydän pamppailee, etkä malta istua paikoillasi.

Menestyminen tarkoittaa meille jokaiselle eri asioita. Menestyksen mittari voi olla moni muukin asia kuin raha ja valta. Menestyjä on se, joka tuntee itsensä menestyjäksi sydämessään. Mitä muut ajattelevat – sillä ei ole menestymisen suhteen merkitystä. Menestys on asia, jota ei voi ostaa eikä antaa. Se täytyy meidän jokaisen itse löytää, määritellä ja luoda.

Kuvat: Bigstock

 

0 responses on "Ajattele oikein ja menesty"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X