Verkostoituminen: inspiroidu ihmisistä! - Askeleet Mielen Voimaan

Verkostoituminen: inspiroidu ihmisistä!

Verkostoituminen… huh – monille tuo sana aiheuttaa ikäviä väristyksiä selkäpiissä. Joillekin verkostoituminen on luonnollinen tapa elää, joillekin häikäilemätön tapa edistää omaa etua, joillekin se on pakkopulla, jota on pakko vähän harrastaa ja joillekin se on asia, jota on syytä karttaa kaikin keinoin. Ja kuitenkin me kaikki olemme jollain tavalla verkostoituneita.

 

Verkostoitumispanssari

Itse kuulun siihen joukkoon, joka aiemmin sai ikäviä väristyksiä koko sanasta. “Tule verkostoitumaan!!!” Jos jossain agendassa oli pienikin maininta asiasta, varmistin, että mukanani on verkostoitumispanssari eli kaveri, jonka kanssa pystyin syventymään henkeviin keskusteluihin sen sijaan että tekisin itseäni tykö käyntikorttipinkan kanssa. Panssari toimikin hyvin, mutta usein juuri päinvastoin, eli tilaisuuden jälkeen huomasinkin tutustuneeni uusiin ihmisiin juuri panssarini ansiosta, kun seuraan liittyi ystäväni tuttuja!

Onko se sitten verkostoitumista, kun en asian eteen edes tehnyt mitään ja eivät he varsinaisesti olleet alani ihmisiä, enkä tiedä miten niistä kontakteista ikinä hyötyisi… Onhan se! Parhaimmillaan ja mukavimmillaan verkostoituminen on juuri sitä, että tutustut erilaisiin ihmisiin puolivahingossa, annat vain asioiden tapahtua ja nautit keskusteluista.

 

Tyrkyttäminen ja hyväksikäyttö ei ole verkostoitumista

Tyrkyttäminen ja hyväksikäyttö käytännössä tuhoaa verkostosi, tiedät sen itsekin. Valitettavasti verkostoitumiseen liitetään kuitenkin tiiviisti nämä kaksi sanaa ja siksi monille tuo ikävä väristys koko verkostoitumis-sanasta tuleekin.

Ei sinun tarvitse olla itseäsi tyrkyttämässä tai miettimässä miten hyödyt tuosta ihmisestä, päinvastoin! Ole siis oma itsesi ja anna verkostoitumisen tapahtua. Ole aktiivinen ja utelias omalla persoonallisella tavallasi, ja teet uusia mukavia tuttavuuksia – kenties jopa ystäviä!

 

Inspiroidu ihmisistä

Miten verkostot sitten toimivat? Yksinkertaisesti: anna hyvän kiertää ja ennemmin tai myöhemmin tuo hyvä tulee myös sinun luoksesi. Saatkin siis olla epäitsekäs! Oletkin se mukava kaveri, joka tutustuttaa toisiinsa ihmisiä, jotka pääsevät sitä kautta toteuttamaan jonkin mahtavan yhteistyöprojektin ja harppaavat urallansa eteenpäin!

Eikä se ole suinkaan sinulta pois. Kyllä sinut muistetaan, ja saatat saada vastavuoroisesti loistovinkin heiltä tai heidän tuttavapiiristään. Inspiroidu siis ihmisistä ja leikittele ideoilla, anna vinkkejä eteenpäin ja pidä hauskaa – nauti menestyksestä, jota olit auttamassa alkuun.

 

Verkostoituminen on helppoa

Vietä aikaasi sellaisten ihmisten kanssa, joiden seurassa aidosti viihdyt. Tutustu henkilöihin, joiden kokemuksista, työstä ja elämästä olet kiinnostunut. Se on helppoa, koska yleensä ihmiset kyllä tykkäävät puhua itsestään, kun esität kiinnostuksesi.

Jos monikaan ei pidä verkostoitumisesta niin useampi kyllä nauttii epämukavan hiljaisuuden täyttämisestä leppoisalla rupattelulla, ja muutamalla simppelillä kysymyksellä saat sen kyllä alkuun. Ja pian huomaattekin verkostoituneenne, hups…!

 Kuva: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

0 responses on "Verkostoituminen: inspiroidu ihmisistä!"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X