Vaihda "mutta"- sanan tilalle "ja" ja katso mitä tapahtuu - Askeleet Mielen Voimaan

Vaihda “mutta”- sanan tilalle “ja” ja katso mitä tapahtuu

“Tosi hieno suoritus, mutta olisit pystynyt parempaankin.”

Millaisen tunnetilan tällainen lause herättää sinussa? Mutta-sanasta on sanottu, että se käytännössä kumoaa kaiken, mitä sitä ennen on sanottu. Ja niinhän vaikutelma todellakin on, eikö vain?

Mutta-sanan kielteinen vaikutus on vielä voimakkaampi, kun esimerkkilauseen mukaisesti ensin nostatetaan odotusta ja sitten… täysi tyrmäys. Ja usein vielä tämän lauseen takana on hyvä tarkoitus valmistella pohjaa rakentavalle palautteelle.

Entä jos kokeilet samaa näin: “Hieno suoritus, ja olisit pystynyt parempaankin.”

Toimiiko paremmin?

Kuinka usein puhut itsellesi mielessäsi tähän tyyliin: “Haluaisin vaihtaa työpaikkaa, mutta nyt on huono aika sille.” Millaisen tunnetilan tällainen ajatelma saa aikaan? Lannistuneen, rajoitetun, olosuhteiden uhrin…? Luultavasti listaat samalla mielessäsi, kuinka monella eri tavalla nyt on huono aika ja perustelet itsellesi, miksi sinun on syytä tyytyä tähän tilanteeseen. Uskotko, että löydät unelmatyösi?

Entä jos vaihdat jälleen sanaa ja käännät selityksesi mahdollisuudeksi? “Haluaisin vaihtaa työpaikkaa, ja nyt on hyvä aika sille.” Mitä nyt mielessäsi tapahtuu? Uskotko, että löydät unelmatyösi?

 

0 responses on "Vaihda "mutta"- sanan tilalle "ja" ja katso mitä tapahtuu"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X