Uuden vuoden unelmat innostaviksi suunnitelmiksi - 3 inspiroivaa tapaa - Askeleet Mielen Voimaan

Uuden vuoden unelmat innostaviksi suunnitelmiksi – 3 inspiroivaa tapaa

Uudenvuoden aatossa tuntuu aina olevan jotain taianomaista. Vaikka kuinka päättäisi antaa vuoden vaihtua itsekseen, silti uusi vuosi tuntuu tarjoilevan houkuttelevia uusia mahdollisuuksia, uusia unelmia, uusia suuntia. Ja jotenkin ajatukset harhautuvat tuon tuostakin uuden vuoden unelmiin…

Ja onhan se oikeasti niin, että jokainen päivä on arvokas lahja ja uusi mahdollisuus. Ajan arvo on vain niin helppo unohtaa arjen rutiinien ja kiireiden keskellä.

Voit antaa arvoa sekä kuluneelle vuodelle että tuleville päiville inspiroivilla unelmointihetkillä. Riittää, kun varaat aikaa itsellesi tunnin tai pari ja teet olosi mukavaksi. Eikä tarvitse olla juuri uuden vuoden aatto. On itseasiassa erittäin hyödyllistä tehdä tällaisia unelmointihetkiä muutaman kerran vuodessa ja suunnata oman elämän kompassia uudelleen tarpeen mukaan. Tässä 3 helppoa tapaa, joilla muutat uuden vuoden unelmat inspiroiviksi suunnitelmiksi.

 

Valmistelut

Tarvitset rauhallisen ja luovan tilan, joten laita kännykkääsi “älä häiritse”-asetus ja sovi tarvittaessa perheesi kanssa, että vetäydyt hetkeksi omaan rauhaasi. Tee tilasta viihtyisä itsellesi, voit varata naposteltavaa ja juomaa ja sytyttää muutaman kynttilän. Ja erityisen tärkeää on valita inspiroivaa musiikkia siivittämään ajatuksia ja unelmia! Valitse musiikki täysin oman makusi ja fiiliksen mukaan. Uusia ideoita voit herätellä valitsemalla sellaista musiikkia, jota et normaalisti kuuntelisi arjessasi.

 

Kiitos kuluneelle vuodelle

Aloita kirjoittamalla tai piirtämällä esimerkiksi miellekartta kuluneen vuoden kohokohdista, onnistumisista sekä ilon ja kiitollisuuden aiheista. Pysähdy tiedostamaan kaikki se, mitä kuluneeseen vuoteen on sisältynyt ja kuinka paljon olet kokenut ja kehittynyt vuodessa. Vuoteen sisältyi varmasti haasteitakin ja voit pysähtyä hetkeksi tutkimaan, mitä opit niistä. Anna lämmin kiitos itsellesi kaikesta!

 

Pidä inspiroitumistauko

Anna vanhan vuoden jäädä taaksesi ja suuntaa ajatuksesii kohti tulevaisuutta. Pidä pieni inspiroitumistauko. Rentoudu lepoasennossa musiikkia kuunnellen tai liiku, tanssi ja revittele. Anna ajatusten lentää vapaasti. Leikittele ajatuksella, että jos ihan kaikki olisi mahdollista, mitä haluaisit elämältäsi seuraavaksi?

Usein unelmoimme varovaisesti paljon pienemmistä asioista, kuin mikä oikeasti on mahdollista. Älä siis juutu miettimään, onko jokin asia olisi mahdollista, vaan anna mielesi innostua vapaasti hurjistakin unelmista. Tässä vaiheessa on tärkeintä tietää, mitä haluat. Sinullahan on koko vuosi aikaa hoksata eteesi avautuvat tilaisuudet, jotka mahdollistavat unelmasi toteuttamisen.

 

Tapa 1: Kirjoita

Kirjoita ajatuksen vapaana virtana tulevaisuuskirje uudelle vuodelle. Tarvitset muutaman A4-kokoisen paperin ja kynän. Voit valita päivämääräksi minkä tahansa tulevaisuuden päivämäärän ja kirjoittaa kirjeen itsellesi preesensissä, kertoen unelmasi ja suunnitelmasi jo toteutuneina tapahtumina.

Ihmetteletkö, miksi pitäisi kirjoittaa preesensissä? Kokeile miten voimakas fiilis syntyy, kun kirjoitat suurimman unelmasi (tai vähän pienemmänkin) preesensissä. Ja jos vielä kuvailet millaista elämäsi on NYT kun unelmasi on toteutunut… huomaat varmasti eron verrattuna siihen, että kirjoittaisit tyyliin “toivoisin ja haluaisin”.

Lue myös: Unelmoi Tosissasi -opas: unelmien kirjoittaminen todeksi

 

Tapa 2: Piirrä

Alitajuntasi ymmärtää parhaiten kuvia ja kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Piirtäminen on siis voimallinen vaihtoehto uuden vuoden unelmien kuvaamiseen. Tarvitset mielellään jopa A3-kokoisen paperin tai pahvin sekä värikyniä.

Sinun ei tarvitse OSATA piirtää, tärkeintä on että teet oman tyylisen kuvauksen. Voit tässäkin hyödyntää miellekarttatyyliä ja yhdistellä vapaasti piirroksia ja sanoja. Tai piirrä unelmakarttatyyliin kollaasi unelmistasi ja suunnitelmistasi. Käytä silmääsi miellyttäviä, innostavia värejä. Voit halutessasi vielä tuunata piirroksesi tarroilla tai leikekuvilla.

 

Tapa 3: Tee unelmakartta

Unelmakartta on toinen tehokas tapa aktivoida alitajuntaasi. Tarvitset vähintään A3-kokoisen pahvin tai paperin, lehdistä leikattavia kuvia tai printattuja kuvia, sakset ja liimaa.

Voit valmistaa kartan fiiliskarttana kuvaten tunnelmia ja kokemuksia, joita haluat elämääsi tai unelmakarttana, jossa kuvaat tarkasti unelmasi. Käytä inspiroivia kuvia ja piristäviä värejä. Tee kartasta sellainen, joka tuo sinulle energiaa joka päivä.

 

Unelmista suunnitelmiksi ja edelleen todeksi

Voit hioa suunnitelmaasi vielä siten, että valitset kolmesta viiteen tavoitetta, jotka ovat sinulle tulevan vuoden erityisiä teemoja. Voit nostaa ne esille kirjoituksessasi, piirroksessasi tai kartassasi siten, että silmäsi kiinnittyy niihin varmasti ensimmäisenä.

Kun kertaat näitä pääteemoja ajatuksina, kirjattuina tavoitteina ja kuvina päivittäin, ohjaat samalla tietoista mieltäsi ja alitajuntaasi kulkemaan kohti unelmiasi. Huomiomme kiinnittyy automaattisesti niihin asioihin, jotka koemme tärkeäksi. Niinpä huomaamme herkemmin myös sellaiset avautuvat mahdollisuudet, ideat ja asiayhteydet, jotka vievät meidät lähemmäksi unelmiamme. Näin tapahtuu väistämättä KUN tiedämme ja muistamme kirkkaasti sen, mitä oikeasti haluamme.

Sinussa on kaikki mitä tarvitset positiivisen muutoksen toteuttamiseen elämässäsi.

Toteutukoon unelmasi tai jotain vieläkin parempaa!

 

Kuvat: Pixabay

0 responses on "Uuden vuoden unelmat innostaviksi suunnitelmiksi - 3 inspiroivaa tapaa"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X