Näin syntyi Tietoinen Elämäntaito™-valmennus - Askeleet Mielen Voimaan

Näin syntyi Tietoinen Elämäntaito™-valmennus

Elämäntaitovalmentajan työ oli haaveeni jo ennenkuin tiesin, että sellainen ammatti on olemassa. Olin niin hurjan onnellinen, kun sain todistuksen valmentajakoulutuksesta ja pääsin onnekseni myös aloittamaan ihan oman yrityksen tämän työn parissa.

Vaikeasti selitettävät elämäntaidot

Hassua olikin sitten havahtua siihen, että jotenkin koko valmennushomma jäi vähän “ilmaan”. Sitä oli vaikea markkinoida ja myydä. Vaikea selittää ihmiselle, joka ei tiennyt asiasta mitään. Oma erikoistumisalanikin tuntui vaihtuvan viikosta toiseen. Sitten innostuin mindfulness-taitojen tutkimisesta ja opiskelusta. Uusi lisähaara sai alkunsa. Ja syntyi lisää seliteltävää ihmisille, jotka eivät tienneet asiasta mitään.

Kunnes pari viikkoa sitten totesin, että HAA! Olen käynyt läpi saman etsikkopolun, kuin kuka tahansa uuden työn aloittaja. Vasta 3-5 vuoden jälkeen kokemusta on kertynyt sen verran, että olonsa voi tuntea varmaksi ja kotoisaksi. Muistan ilmiön edelliseltä uraltani, näin se aina kävi, kun työpaikkaa ja -tehtävää vaihtoi hieman isommalla muutoksella.

 

Kaikki polut johtavat samaan pisteeseen

Ihmeekseni huomasin myös sen, että kaikki polut olivat kuitenkin johtaneet yhteen ja samaan pisteeseen: Tietoinen Elämäntaito™-valmennukseen. Nimi oli pulpahtanut mieleeni jo parisen vuotta aiemmin ja aluksi se kulki mindfulness-kurssieni otsikkona. Tämän syksyn aikana ajatukseni tietoisuustaidoista ja elämäntaidoista on kristallisoitunut yhteen ja samaan pisteeseen: ne kaikki kuuluvat minun maailmassani yhteen.

Alunperin lähdin opiskelemaan, tutkimaan, soveltamaan ja opettamaan tietoisuustaitoja (eli mindfulness-menetelmiä) mahdollisimman käytännönläheisinä, ihan jokaisen tavalliseen arkeen sovellettavina taitoina. Opettaessani otin tukea myös elämäntaitovalmennuksen ajatuksista ja metodeista. Vastaavasti valmennustyössäni tietoisuustaidot alkoivat pulpahdella esiin tuon tuostakin. Tajusin, että tämä fuusio olikin aika ainutlaatuinen ja persoonallinen omalla tavallaan. Varsinkin, kun siihen maustoi mukaan kaiken muunkin opiskelemani, hyvinvointivalmennusta, liikunnanohjausta, NLP-menetelmiä ja suggestorentoutusta myöden.

 

Arkipäivän haasteiden selättäjä ja menestyksen siivittäjä

Kaikki nämä eri menetelmät auttavat meitä arkipäiväisissä elämän haasteisissa. Ja kaiken takana, kaiken alkuvoimana on ehdottomasti tietoiset valinnat ja niiden ymmärtäminen. Tietoisuustaidot eivät ole nousseet muoti-ilmiöksi sattumalta. Niitä ehdottomasti tarvitaan nykymaailmassa kaiken kiireen, ärsyketulvan ja infoähkyn keskellä. Nykyajan ja tulevaisuuden menestyjät ovat niitä, jotka ovat hioneet tietoisuustaitojaan ja osaavat käyttää niitä oikealla tavalla, oikealla hetkellä. Ja samaan aikaan näiden taitojen tiedostamattomuus (vaikka ne meillä kaikilla jossain ovat heräteltävissä) aiheuttavat ihmisille eniten haasteita eri elämänalueilla.

Positiivista energiaa!

Niinpä se lopulta valaistui minulle. Tietoiset Elämäntaidot. Tätä minä olen, tätä valmennukseni on, näillä taidoilla haluan auttaa ihmisiä ja näitä taitoja opetan eteenpäin. Mindfulness -kursseja tuskin enää pidän sellaisenaan, paitsi tilauskursseina yrityksille ja muille ryhmille. Jatkossa keskityn Hyvän Olon Päiviin, jotka keskittyvät ydinsanomani ympärille: “Positiivista energiaa keholle ja mielelle”.

Tästä ydinsanomastani olen erityisen iloinen siksikin, että se sitoo ihanasti mukaansa kaiken mitä tänä päivänä teen, niin elämäntaitovalmennuksen kuin ryhmäliikunnanohjauksen parissa. Positiivinen energia on se, jota toivon pystyväni välittämään ihmisille ihan kaikessa mitä teen. Ja niinpä Askelissa Mielen Voimaankin voit nyt “ladata positiivista energiaa elämääsi”.

Siivousurakka

Sanotaan, että vasta sitten hallitset asian, kun osaat selittää sen yksinkertaisesti yhdellä lauseella. Yrityskonsultit teroittavat jatkuvasti sitä, kuinka yrityksen tarjonta täytyy teroittaa mahdollisimman yksinkertaiseksi, yksiselitteiseksi ja teräväksi. Monta vuotta siinä vain meni, kun on taipuvainen innostumaan vähän kaikesta… ja ulospäin se on näkynyt sekavana palvelutarjontajana – “sekatavarakauppana”.

Olen iloinen, että kaiken sen sekamelskan keskeltä löytyi tämä yhdistävä tekijä – tietoinen elämäntaito maustettuna positiivisella energialla. Valmennustyöni osalta sisällöllisesti mikään ei muutu, teen aivan samaa työtä kuin ennenkin. Mutta nyt se on helpompi viestiä myös niille, jotka eivät ole aiemmin asiaan tutustuneet. Nyt sitten siivoamaan kaikki muut matkan varrella syntyneet rönsyt, suursiivon aika – huhhuh…

On helpottunut olo, nyt kun viimeinkin tunnen löytäneeni paikkani maailmassa, elämäntaitovalmentajana ja ryhmäliikuntaohjaajana. Kiitos siitä kuuluu kaikille ihanille asiakkailleni, joilta olen saanut sylikaupalla kannustusta ja mahtavan määrän mahdollisuuksia oppia uutta. Ja olen kiitollinen myös kaikesta kompastelusta ja kokemuksesta tässä matkalla, se on sitä elämänrikkautta, jota ei voi ostaa.

 

Kuvat: Stokpic , Pixabay ja oma arkisto

0 responses on "Näin syntyi Tietoinen Elämäntaito™-valmennus"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X