Tietoa sivustosta - Askeleet Mielen Voimaan

Tietoa sivustosta

Lämpimästi tervetuloa!

 

Perustin Askeleet Mielen Voimaan -sivuston palvelemaan kaikkia mielen voimasta ja mentaalitaidoista kiinnostuneita. Meillä jokaisella on mahdollisuus parantaa elämänlaatuamme oman sisäisen maailmamme kautta. Ajatusmallimme, uskomuksemme, minäkäsityksemme, toimintatapamme… kaikki ovat tärkeitä tekijöitä siinä vuorovaikutuksessa, kuinka kohtaamme maailman ja kuinka maailma kohtaa meidät. Ne ovat myös tekijöitä, joihin voimme itse vaikuttaa.

 

Olen toiminut valmentajana vuodesta 2011, ja nykyään myös koulutan uusia rentoutus- ja mentaalivalmentajia. Tätä kaikkea ennen toimin asiantuntijatiimin esimiehenä ja talouspäällikkönä kansainvälisissä konserniyhtiöissä. Kiinnostus mielen voimaan on kulkenut mukanani kaikissa elämän vaiheissa ja olen kiitollinen, että olen lopulta löytänyt paikkani täysipäiväisesti näiden aiheiden parissa.

 

Mentaalivalmentajana olen auttanut asiakkaitani mm:

 

 • pääsemään eroon tai saamaan hallintaan esiintymisjännityksen, kilpailujännityksen, sosiaalisten tilanteiden jännittämisen, kahvikuppineuroosin ja paniikkihäiriöoireet
 • vahvistamaan itsetuntoa ja itsevarmuutta
 • onnistumaan painonhallinnan, liikunnan ja hyvinvoinnin tavoitteissa
 • pääsemään eroon tupakoinnista, tunnesyömisestä, liiallisesta alkoholinkäytöstä, peliriippuvuudesta
 • pääsemään eroon tai lievittämään univaikeuksia, kuten nukahtamisvaikeudet, yöllinen heräily, liian kevyt uni, unissakävely
 • parantamaan rentoutumistaitoja ja stressinhallintaa
 • jaksamaan työelämässä paremmin ja kehittymään omalla työuralla
 • parantamaan kokonaisvaltaista elämälaatua ja hyvinvointia elämän eri osa-alueilla

 

Henkilökohtainen valmennus on tehokas tapa monien arkisten haasteiden selättämiseen, mutta valitettavasti käytännön eri syistä se ei ole kaikkien ulottuvissa. Sen vuoksi halusin tarjota tällä sivustolla väylän, jonka kautta useampi ihminen voisi hyötyä mentaalivalmennuksen hyödyistä ajasta, paikasta ja taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

 

 

Mitä mentaalivalmennus on?

Mentaalivalmennuksen perustana on ratkaisukeskeinen, tulevaisuuteen suuntaava ja eteenpäinvievä valmennusfilosofia. Menneisyyden kokemuksiakin käsitellään, sillä tasolla kuin on tarpeellista esim. poistaa esteitä kehittymisen ja etenemisen tieltä.

Mentaalivalmennuksen menetelmät vaihtelevat valmentajakohtaisesti. Omassa työkalupakissa tärkeitä menetelmiä ovat mindfulness ja tietoisuustaidot, NLP eli Neurolinguistic Programming, suggestorentoutus, hypnoosi ja mielikuvaharjoittelu, enneagrammi, tunnevalmennus, toiminnallinen neurotiede ja psykofyysisyys. Lisäksi olen kouluttautunut ravintovalmentajaksi ja ryhmäliikuntaohjaajaksi.

Mentaalivalmennus ei ole hoitoa eikä terapiaa. Valmennus tarjoaa tukea henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen sekä apua rakentavien yksilöllisten ratkaisujen löytämiseen. Valmentajan rooli on tukea valmennettavan omaa ajatteluprosessia eteenpäinvievien kysymysten kautta, jotta hänen omien oivallusten ja ratkaisujen syntyminen mahdollistuisi mahdollisimman hyvin. Valmentaja tarjoaa myös objektiivisen näkökulman asiakkaan tilanteeseen, ja voi siten auttaa myös katsomaan tilannetta eri kulmista. Valmennuksessa huomioidaan jokaisen yksilölliset ominaisuudet, vahvuudet ja voimavarat. Mentaalivalmennuksen henki ja arvomaailma perustuu toista ihmistä kunnioittavaan vuorovaikutukseen. “Sinä olet oman elämäsi paras asiantuntija”.

 

 

Miten voin valmentautua itse?

Askeleet Mielen Voimaan -sivuilta löydät nopeita ajatusmaailman avaajia blogijutuista. Kun haluat syventyä johonkin aiheeseen tarkemmin ja kehittyä siinä järjestelmällisemmin, katso mitä verkkovalmennuksia aiheesta on kurssit-valikossa tarjolla. Valitse itsellesi sopiva verkkovalmennus ja etene valmennuksessasi verkkokurssin mukaisesti.

Valmennusvalikoima laajenee jatkuvasti, joten kannattaa myös tilata uutiskirje, jolloin pysyt aina ajantasalla mitä uusia valmennuksia on tulossa.

 

Tulossa on valmennuksia mm.

 • tupakoinnin lopettamiseen
 • univaikeuksien helpottamiseen
 • mindfulness- ja tietoisuustaitojen kehittämiseen
 • erityisherkkien tietoisuustaitojen kehittämiseen
 • itsetunnon vahvistamiseen
 • itsemyötätunnon kehittämiseen
 • jännittämisen hallintaan

 

Ja mielelläni otan myös toivomuksiasi vastaan uusista aihealueista.

 

HUOMIOITHAN: Jos sinulla on haasteita mielenterveyden kanssa tai sinulla on voimakkaita mielialalääkityksiä, suosittelen neuvottelemaan lääkärisi, psykologisi tai terapeuttisi kanssa, ennen kuin osallistut verkkovalmennuksiin.

 

 

Tutustu blogiin

{"title":"Blogissa","show_title":"0","post_type":"post","taxonomy":"","term":"","post_ids":"","course_style":"recent","featured_style":"simple","masonry":"0","grid_columns":"clear3 col-md-4","column_width":"200","gutter":"30","grid_number":"6","infinite":"1","pagination":"0","grid_excerpt_length":"100","grid_link":"1","css_class":"","container_css":"","custom_css":""}
Loading..
No more to load
© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X