Mahdoton elämäntehtävä? - Askeleet Mielen Voimaan

Mahdoton elämäntehtävä?

“Find your passion”, löydä intohimosi, elämäntehtäväsi ja elä onnellisempaa, merkityksellisempää elämää! Entä kun arjen todellisuus lyö vasten kasvoja? Perhe, lapset, asuntolaina, vaivalla hankittu koulutus ja vakaaksi luotu ura. Pitäisikö nyt myllätä kaikki uusiksi ja aloittaa vain alusta? Onko kaiken riskeeraaminen ja uhraaminen ainoa mahdollisuus saavuttaa onnellisuus ja tasapaino? Vai pitääkö vaan tyytyä harmaaseen arkeen, ja hyväksyä ettei voi saavuttaa elämäntehtävän tuomaa onnellisuutta ja merkityksellisyyttä?

 

Elämäntehtävä tuo selkeyden

Elämäntehtävän ja intohimon selkiyttäminen on hyödyllistä. Samalla tavalla kuin omien elämänarvojen määrittäminen, myös elämäntehtävä toimii sisäisenä kompassina. Elämäntehtävä on se tietoisuus, joka tuo elämäämme merkityksen tunnetta ja sisäistä tyytyväisyyttä – onnellisuutta. Usein voit huomata, kuinka kiinnostuksen kohteesi ja ajankäyttösi pyrkii itsekseenkin ohjautumaan siihen suuntaan. Ja vastaavasti silloin kun joudut luopumaan keinoistasi toteuttaa elämäntehtävääsi, tunnet epämääräistä pahaa oloa ja tyytymättömyyttä.

Uhraus paljastaa ristiriidan

Jos jostain asiasta luopuminen tuntuu uhraukselta, on todennäköistä, että suunta on väärä. Kun elät arvojesi ja arvojärjestyksesi mukaisesti, voit hyväksyä täydellä sydämellä tekemäsi valinnat. Kuuntele siis sisäistä ääntäsi herkällä korvalla. Uhraus on aina tuntemuksena varoituskello, johon kannattaa havahtua. Elämäntehtävän toteuttaminen ei pitäisi vaatia uhrauksia, sen tarkoitus on tuoda harmoniaa. Kun toteutat elämäntehtävääsi ja intohimoasi, sen tulisi olla iloinen ja energisoiva kokemus.

 

On useampi kuin yksi keino

Olen valmentanut useita asiakkaitani löytämään elämäntehtävänsä. Mielenkiintoisinta näissä valmennuksissa on ollut huomata se, että tavalla tai toisella elämäntehtävä on kulkenut aina mukana, mutta se on unohtunut uinumaan jonnekin kiireen ja stressin alle. Epämääräinen paha olokin on ehkä laitettu kiireen ja stressin syyksi, vaikka todellisuudessa se on aiheutunut siitä, että elämäntehtävän toteuttamisesta syntyvä merkityksen tunne on jäänyt saamatta.

Kun elämäntehtävä ja intohimo löytyy valmennuksessa uudelleen ja asiakas oivaltaa sen merkityksen elämässään, on kuin valo sytytettäisiin hänen kasvoilleen. Se on taianomainen hetki ja saa ihon kananlihalle.

Elämäntehtävän ja intohimon löytyminen vaatii harvoin työpaikan tai uran vaihtoa. On ollut helpottavaa huomata, että elämää ei tarvitse myllätä uusiksi. On niin monta väylää toteuttaa itseään ja tehtäväänsä tässä maailmassa. Seuraava kysymys onkin, kuinka voisin ilmentää elämäntehtävääni niissä asioissa, joita teen tällä hetkellä? Kuinka se voisi näkyä enemmän työssäni jota teen? Kuinka voisin toteuttaa sitä vapaa-ajallani?

Elämäntehtävä ei tarkoita myöskään sitä, että siitä pitäisi väkisin tehdä päätyö tai palkkatyö. Asiakkaani sanoin riskinä voi olla, että “hyvä harrastus menisi pilalle”. On siis ihan hyvä pysähtyä aiheen äärelle miettimään rauhassa seuraavia askelia.

Mahdoton elämäntehtävä?

Elämäntehtävän etsimistä ei tarvitse pelätä. Pelkona voi olla, että mitä jos huomaankin aiemman elämäni valuneen hukkaan ihan väärien asioiden parissa. Saatat hämmästyä, kuinka sinnikkäästi elämäntehtäväsi on ollut mukanasi kaikessa, vaikka oletkin ehkä keskittynyt muuhun olosuhteiden pakosta. Ja saatat huomata myös, kuinka hyvää oloa olet saanut tästä intohimostasi elämäsi varrella, aina kun olet saanut järjestetyksi sille aikaa. Taaksepäin on aina helppoa olla jälkiviisas ja voivotella ehkä vääriä valintojakin, mutta rakentavampaa on keskittyä tutkimaan sitä, kuinka olet ilmentänyt elämäntehtävääsi jo aiemmin elämäsi aikana.

Kun löydät vihjeitä elämäntehtävästäsi, anna sen rauhassa kertoa sinulle myös, millä eri tavoilla voisit toteuttaa sitä jatkossa. Sinulla on täysi vapaus päättää, mikä on sinulle paras tapa. Löydät varmasti sellaisiakin tapoja, jotka sopii elämäntilanteeseesi juuri tällä hetkellä. Tärkeintä on, että aloitat jostain. Teet pikkuhiljaa sille lisää tilaa. Huomaat pian, että pyörät alkavat pyörimään pian kuin itsestään. Ja säästyt isoilta, vaivalloisilta ja mahdottomiltakin tuntuvilta muutoksilta.

Lue myös: Unelmoi niin kuin eläisit ikuisesti

 

Inspiroidu toteuttamaan elämäntehtävääsi

Kannustan löytämään intohimosi ja elämäntehtäväsi. Toivoisin, että jokainen voisi tuoda vahvuuksiaan ja luontaista positiivista energiaansa enemmän esille. Paitsi että se tuo itselle onnellisuutta ja tasapainoa, sen ilmentäminen levittää hyviä fiiliksiä myös ympärille. Silloin annat itsestäsi maailmalle sitä, mitä sinut on luotu antamaan: luontaisia taitojasi ja lahjakkuuksiasi, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen yksilön.

 

Kuva: Depositphotos

 

0 responses on "Mahdoton elämäntehtävä?"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X