Bullet Journal -opas - Askeleet Mielen Voimaan

Bullet Journal -opas

Ah, ihana Bullet Journal! Mikä mahtava retro-keksintö ja loistava ajatusten selkiyttäjä idearikkaalle yrittäjälle! Olen aina ollut innokas päiväkirjojen ja muistilistojen kirjoittaja. Opiskeluaikoinani hankin ensimmäisen järjestelmäkalenterini ja sen välissä kulki kaikkein tärkein omaisuuteni parisenkymmentä vuotta. Sitten päätin siirtyä viimeinkin digiaikaan. Luovuin rakkaasta nahkakantisesta tiiliskivestäni ja synkronoin kalenterini näppärästi puhelimeen ja tietokoneelle.

Jäin kuitenkin kaipaamaan sitä konkretiaa, joka syntyy kun oikeasti kirjoitan jotain paperille. Siirryinkin käyttämään muistikirjoja, jonne rustailin tehtävälistat, ideat ja muut muistettavat asiat. Vain aikaan sidotut tapaamiset ja menot pysyivät puhelimen kalenterissa.

Se homma levisi pian käsiin, en löytänyt vihkostani hetken kuluttua enää mitään, kun sivut alkoivat täyttyä sekalaisesta sillisalaatista. Keksin oman ratkaisuni: aikaa-suunnittelupäiväkirjan, joka helpotti elämääni huomattavasti ja käytän sitä edelleenkin. Löydät aikaa-suunnittelupäiväkirjani täältä >>

 


Idea- ja muistiinpanovihkot kulkevat edelleen sen rinnalla mukana. Laukun täytettä siis riittää taas. Voisiko Bullet Journal korvata nämä kaikki?

Tässä muutama suomenkielinen opas oman Bullet Journalin aloittamiseen:

 

Ryder Carrollin Bullet Journal video

Ryder Carrol on bullet journalin kehittäjä ja on kiteyttänyt ohjeet tähän 4 minuuttiseen videoon. Tästä on helppo aloittaa:

 

Jutta Sarhimaan Bullet Journal -testi

Jutta testasi kaksi viikkoa Bullet Journalia ja liitti Helsingin Sanomien sivuilla julkaistuun juttuunsa yksityiskohtaiset ohjeet ja kuvat. Tästä saat hyviä käytännön vinkkejä ja ideoita. Lue juttu tästä linkistä >>

 

Planner Lovers Finland

Tältä sivustolta löydät selkeät Bullet Journal -ohjeet ja paljon muutakin kalenterituunaus-inspiraatiota… tähän voi jäädä koukkuun… Klikkaa sivustolle tästä linkistä >>

 

Vastaus kaikkiin toiveisiini?

Löysin tämän idean juuri sopivasti vuoden vaihteessa. Nyt aion aloittaa oman Bullet Journalini innoissani, ihana saada kaikki samoihin kansiin viimeinkin!

Omassa vihkossani aion yhdistää liiketoimintasuunnitelmat ja -seurannat, omat hyvinvointitavoitteet, kirjoitusideat ja muut unelmat ja haaveet. Jos sivut ei piisaa, niin uutta vihkoa kehiin vaan… loistavaa!

 

Suuntaa aikasi ja energiasi oikein, tsekkaa vinkit näistä blogijutuistani:

 

 

0 responses on "Bullet Journal -opas"

Leave a Message

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Intravia Valmennus Oy, Askeleet Mielen Voimaan
X